Vissza a szakmai gyökerekhez!

Feltételek,
Szempontok

Minden szaunamester saját maga tartja meg programját. A résztvevők saját maguk koreografálják meg felöntésüket az előírt biztonsági és higiéniai szempontoknak és szabályoknak megfelelően. A felhasznált illatokra vonatkozóan nincs előírás, csak a felhasználandó eszköz, víz és jég mennyiség valamint öltözék korlátozott.
A program alatt felhasznált zenei anyag szabadon választott, fények a szaunában egységesen minden felöntésen egyforma. A szaunaprogram időtartama legfeljebb 12 perc, plusz 1 percben a program prezentálása és bemutatkozás magyar nyelven.

EGYENLŐ FELTÉTELEK

Egyéni Klasszik
Minden szaunamester ugyanolyan feltételek mellet önt fel.

 

  • A megadott vízmennyiség legfeljebb 4 liter
  • Meghatározott mennyiségű jég
  • Meghatározott nagyságú törölköző (70×140 vagy 100×150)
  • A szaunaprogram időtartama legalább 10 perc plusz 1 perc bemutatkozás
  • Egységes megvilágítás a szaunában

ÉRTÉKELÉSI SZEMPONTOK

k

Professzionalitás, Szaunameszter általános benyomása

A szaunamester bemutatkozás, program prezentálása, szakmai kompetenciák, információs követelmények közlés a vendégek felé. A higiéniai és biztonság előírásoknak mennyire tett eleget.

Legyezéstechnika és hőelosztás

A szaunamesternek sikerült-e az alkalmazott legyezési technikákkal a felöntések által képzett hőt megfelelően eloszlatni a szaunában. Figyelve, hogy azok a bent ülő vendégek felé irányuljanak. Megfelelően választotta-e meg a legyezési technikákat és azok mennyire voltak összhangban a zene ütemével.

Felhasznált illatok és azok helyes alkalmazása

Ebben az értékelési kategóriában helyet foglal az illatok érvényesülése, érzékelhetősége és annak időtartama, valamint a fej, szív és alap jegyek elrendezésének megfelelő sorrendje a szaunafelöntés alatt.

Hőemelés

Sikerült-e folyamatosan növelni a szaunában  minden egyes felöntés során a hőt? Megvalósult e a felmenő íve a felöntésnek.

Megvalósítás

Hogyan tudott azonosulni a szaunamester a felépített programjával, mennyire tudta átadni azt a jelenlévő közönség számára. Mennyire sikerült a felöntés során az általa felépített programot prezentálni. Egyénisége, fantáziája és zenei választása milyen mértékben volt egységben a program alatt.

Értékelés

A Magyar Szauna Klasszik zsűrije két csapatból áll. Mindkét csapatban helyet foglalnak szakemberek, szaunamesterek és egy fő aki a vendégvéleményt képviseli. A zsűri megtekint minden felöntést és a megfogalmazott szempontok alapján értékeli a programokat.

A verseny menete

A Magyar Szauna Klasszik verseny két egymást követő napon zajlik. A szauna programok egymás után 45 percenként történnek. Legfeljebb 20 szaunamester vehet részt a megmérettetésen, akiket a jelentkezések alapján a szervezők választanak ki.
A klasszikus szauna programok értékelése pontozással történik.

Az eredmény 4 értékelés szerint történik:

  • Kiváló
  • Nagyon jó
  • Megfelelt

ITT A HELYED!

Tag(e)

:

Stunde(n)

:

Minute(n)

:

Sekunde(n)